Et ofte stillet spørgsmål! – Svaret afhænger for vores eget vedkommende af forskellige omstændigheder. Som grundregel vil det typisk være nemmere at finde et alternativt hotel i samme prisleje end det vil være at finde et alternativt fly. Der kan dog være forskellige faktorer der spiller ind og vi har herunder listet forskellige forudsætninger op. – I alle tilfælde vil vi råde til, at man undersøger prisen på både fly og hotel før man bestiller en af delene, da prisen kan have ændret sig.

Hotel uden mulighed for gratis afbestilling

Indeholder rejsen du vil bestille et hotel uden mulighed for gratis afbestilling – ofte angivet som ”Ikke refunderbar” er det som udgangspunkt bedst at starte med at bestille flyet, da du ikke vil have mulighed for at få pengene tilbage, hvis du efterfølgende finder ud af at flyet er udsolgt eller er steget markant i pris. Hoteludbydere som f.eks. hotels.com angiver typisk hvor mange værelser der er tilbage. Er der få værelser tilbage, kan det være en fordel at benytte enten Skyscanner eller trivago til at undersøge om der er alternative hoteller i samme prisleje.

Hotel med mulighed for gratis afbestilling

Indeholder rejsen du vil bestille et hotel med mulighed for gratis afbestilling er det oplagt at starte med at bestille hotellet. Skulle du så være så uheldig at flyet ikke længere er tilgængeligt eller er steget i pris efterfølgende, så kan du blot gøre brug af den gratis afbestilling.

Prisfejl og last minute rejser

Nogle gange er flypriserne så lave, at der kan være tale om en fejl fra flyselskabets side. Har vi mistanke om, at der kan være tale om en fejl angiver vi dette i artiklens indledning. I sådanne tilfælde samt ved nogle last minute rejser, kan der være tale om minutter eller timer før at billetterne ikke længere er tilgængelige. Her kan man igen med fordel vælge et hotel med mulighed for gratis afbestilling eller flere ledige værelser. Uanset hvad, vil det her være en fordel at handle hurtigt!

Andre artikler fra nyhedsbrevet:

Forsinket fly = Kompensation!

Optjen point til gratis fly med Bank Norwegian Kort